» » Nieuwsarchief
 
16/02 Philippe Gilbert primus in opener Ronde van de Algarve
De Ronde van de Algarve is de laatste voorbereiding voor Jürgen op het Belgisch openingsweekend van volgende week. Vandaag werd aldaar de openingsetappe verreden, met start in Faro en finish te Albufeira, goed voor een rit van 164 km en met als belangrijkste hindernissen 2 beklimmingen van derde categorie.

Het startschot was amper geluwd en het kwartet Arturo Mora (Caja Rural), Christian Meier (United Health Care), Ricardo Mestre (Tavira-Prio) en César Fonte (Barbot-Efapel) verscheen in de spits van de race. Hun voorsprong groeide snel tot 6’, maar bij de minste tempoversnelling van het peloton liep die even rap terug.

In de finale viel de kopgroep uiteen en thuisrijder Ricardo Mestre bleef het langst voorop. De renner van Tavira-Prio capituleerde op 16 km van de finish, waarna de zegestrijd volop losbarstte. Er volgde nog een spervuur aan demarrages, maar niemand raakte uit de greep van het peloton. Een eerste massaspurt leek in de maak, doch dat was buiten Philippe Gilbert gerekend ! Phil knalde in de slotkilometer weg uit het peloton, waarop Jürgen vakkundig het gat liet vallen. Gilbert pakte de eerste seizoenszege voor Omega Pharma - Lotto in 2011, terwijl Jürgen nog mooi als 16de eindigde !
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !