» » Nieuwsarchief
 
23/01 Cameron Meyer eindwinnaar Tour Down Under

De Tour Down Under werd vandaag beëindigd met het traditionele criterium in de straten van Adelaide. Op de slotdag stond 90 km op het programma, verdeeld over 20 plaatselijke omlopen.

Zoals elk jaar werk de race pijlsnel en geanimeerd afgewerkt, de aanvalspogingen volgden elkaar in sneltempo op. Geen enkele vlucht kreeg echter meer van 20" bewegingsruimte en net voor het ingaan van de slotronde was dan ook alles te herdoen.

Het voltallig peloton maakte zich op voor een massaspurt en hierin was het 'Team Sky' boven. De Brit Ben Swift mocht de zegebloemen mee naar huis nemen, voor zijn Nieuw-Zeelandse ploegmaat Greg Henderson. De Australiër Matthew Goss (HTC-Highroad) vervolledigde het podium, Jürgen finishte als 72ste.

Door de bonificaties onderging de top van het klassement nog enkele wijzigingen. Thuisrijder Cameron Meyer (Team Garmin-Cervelo) hield nipt stand en sluit dus deze opener van de World Tour als primus af. In het eindklassement blijft hij Matt Goss met twee tellen vooraf, terwijl Ben Swift als derde eindigt op acht seconden. Jürgen sluit af op de 27ste plaats.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !