» » Nieuwsarchief
 
22/01 TDU - Francisco Ventoso beste over Old Willunga Hill
Voorlaatste en beslissende etappe in de Tour Down Under. Vandaag stond 131 km op het menu, verreden tussen McLaren Vale en Willunga, met als scherprechter de twee beklimmingen van Old Willunga Hill. Na de laatste klim was het nog een tiental kilometer tot aan de finish.

Acht renners kleurden de aanvangsfase van de race en zij reden maximaal 2'30" voor op het peloton. De vluchters werden dus perfect binnen schot gehouden en aan de voet van de eerste klim voelden ze de hete adem van het peloton in hun nek. Er volgde dus snel een algemene hergroepering en niettegenstaande enkele pogingen begon een intact peloton aan de slotklimming van Old Willunga Hill.

Ditmaal was de verbrokkeling wel een feit en konden 18 renners zich afzonderen. Zij bleven uiteindelijk nipt voorop en het was de Spanjaard Francisco Ventoso (Movistar Team) die zich de snelste toonde, voor de Australiër Michael Matthews (Rabobank) en diens landgenoot Matthew Goss (HTC-Highroad). Ook leider Cameron Meyer (Team Garmin-Cervelo) was present in de eerste groep en start morgen als leider in de afsluitende etappe in en rond Adelaide. Goss is tweede op acht seconden en de Nederlander Laurens ten Dam (Rabobank) derde op 10 tellen. Jürgen kwam vandaag net na de eerste achtervolgende groep binnen en werd als 47ste geklasseerd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !