» » Nieuwsarchief
 
21/01 Tour Down Under - Dubbelslag voor Australiër Cameron Meyer

Voor het eerst in deze Tour Down Under werden vluchters beloond voor hun aanvalslust. In de 124 km lange etappe, van Norwood naar Strathalbyn, verkeek het peloton zich op een kopgroep van vier renners, die samen naar de eindstreep trokken.

De race ging geanimeerd van start en pas na 40 km wedstrijd was de beslissende vlucht een feit. Het vijftal Thomas De Gendt & Rob Ruijgh (beiden Vacansoleil-DCM), Cameron Meyer & Matthew Wilson (beiden Garmin-Cervèlo) en enkeling Laurens ten Dam (Rabobank), verscheen in de spits, doch meer dan 2'30" werd hen niet gegund.

Toen de voorsprong begon terug te lopen leek een nieuwe massaspurt in de maak, maar de koplopers gaven zich niet zomaar gewonnen. Ruijgh sneuvelde in de finale, maar zijn vier metgezellen bleven wel voorop. Thuisrijder Cameron Meyer toonde zich aan de finish de snelste, voor Thomas De Gendt en de Nederlander Laurens ten Dam. Een eerste achtervolgende groep kwam binnen op 24", waarin Jürgen naar een mooie achtste plaats spurtte.

Voor Meyer is deze zege meteen goed voor een dubbelslag, hij start morgen als leider in de beslissende 5de etappe over Old Willunga Hill. Laurens ten Dam en Matthew Goss zijn de naaste belagers op respectievelijk 10 en 12 seconden.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !