» » Nieuwsarchief
 
20/01 3de etappe Down Under voor Michael Matthews

Het derde gedeelte in de Tour Down Under bracht de renners van Unley naar Stirling, waartussen een 129 km lange kloof gaapte. Hierbij ging het zowat de ganse rit op en af en moest redelijk wat hoogteverschil overwonnen worden. Er wachtte de renners ook een vrij lastige finale.

Vier renners kozen onmiddellijk het ruime sop en luisterden naar de namen van Aleksandr Kuschynski (Katusha), Luis Pasamontes (Movistar), Luke Durbridge (UniSA) en Thomas De Gendt (Vacansoleil). Het peloton gaf maximaal 5' toe aan de vluchters en begon vanaf halverwege wedstrijd aan de traditionele inhaalbeweging. Op 20 km van de finish was dan ook alles te herdoen en volgde een nieuwe massaspurt.

Jürgen was opnieuw laatste man voor André Greipel en die finishte andermaal op de dichtste ereplaats. Thuisrijder Michael Matthews (Rabobank), de regerende wereldkampioen bij de beloften, was hem te snel af. Matthew Goss (HTC-Highroad) vervolledigde het podium en kreeg opnieuw de leiderstrui om de lenden. Jürgen finishte vandaag als 33ste.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !