» » Nieuwsarchief
 
19/01 Knap 5de in 2de etappe Down Under

Op de tweede dag van de Tour Down Under ging het van Tailem Bend naar Mannum, waartussen 146 km lag. In de eerste wedstrijdhelft moest redelijk wat hoogteverschil overwonnen worden, waarna de laatste 70 km meer over vlakke en dalende wegen gingen. Niettegenstaande volgde nog een pittige slotkilometer, die laatste 1.000 meter gingen in licht oplopende lijn.

Het trio Yuriy Krivtsov (Ag2R-La Mondiale), David Tanner (Saxo Bank) en Mitchell Docker (UniSA) lieten er geen gras overgroeien en trokken na 15 km wedstrijd in de aanval. Zij kregen met toestemming van het peloton een vrijgeleide tot 4'30" en kregen nog voor halverwege wedstrijd het gezelschap van een ander drietal nl. Tim Roe en Simon Zahner (beiden BMC Racing) & Luke Roberts (UniSA). Die zes waren echter ook niet opgewassen tegen het peloton, dat in de tweede wedstrijdhelft de gas vol openzette, zodat op 5 km van de finish alles te herdoen was.

De tweede massaspurt was een feit en die verliep opnieuw chaotisch. Een eerste valpartij op 3 km van de finish zorgde voor een verbrokkeling van het peloton en zag ploegmaat Andre Greipel zijn kansen in rook opgaan. Jürgen werd dan voor Omega Pharma - Lotto de spurter van dienst en hij finishte mooi als vijfde. De Brit Ben Swift (Team Sky) toonde zich uiteindelijk primus, voor de Australiër Robbie McEwen (RadioShack), die de nieuwe leider is in deze Tour Down Under.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !