» » Nieuwsarchief
 
11/10 Philippe Gilbert opnieuw beste in Parijs-Tours
Jürgen sloot vandaag zijn seizoen af met Parijs - Tours en die werd verreden over een afstand van 230 km. Het startschot werd gegeven in Chartres en de eindstreep was getrokken op de Avenue de Grammont in Tour. De beslissing in deze race valt nogal eens traditioneel in het slotfase, met de beklimmingen van de Côte de Crochu, Côte de l'Epan en de Côte du Petit Pas d'Ane.

Tien renners gaven een vroege vlucht kleur en reden maximaal 7'15” voor op het peloton. In de tweede wedstrijdhelft ging de voorsprong snel naar beneden en het waren de Silence-Lotto renners die hiervoor verantwoordelijk waren. Jürgen verzette onderweg een pak werk voor kopman Philippe Gilbert en in de finale raakte die voorop samen met Tom Boonen en Borut Božic.

De drie snelden pijlsnel richting finish, waar Philippe het schitterend afmaakte en zijn tweede opéénvolgende zege in deze najaarsklassieker pakte ! Tom Boonen (Quick.Step) en de Sloveen Borut Božic (Vacansoleil) eindigden als 2de en 3de. Jürgen eindigde als 131ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !