» » Nieuwsarchief
 
10/10 Oscar Freire beste in Parijs-Tours
Eén van de belangrijkste afspraken van het najaar is Parijs - Tours en die werd vandaag verreden over een afstand van 233 km. Het startschot werd gegeven in La Loupe en de eindstreep was getrokken op de Avenue de Grammont in Tour. De beslissing in deze race valt nogal eens traditioneel in het slotfase, die met de beklimmingen van de Côte de Crochu, Côte de Beau-Soleil, Côte de l'Epan en de Côte du Petit Pas d'Ane, nog iets selectiever was dan de voorbije jaren.

De renners vertrokken met de wind in de zeilen en dat had zijn gevolgen op het tempo, dat vlot tegen de 50 km/u gemiddeld opliep. Pas na 40 km wedstrijd kende een vlucht succes, in twee schuifjes raakten acht renners voorop en zij bouwden gestaag de kloof uit.

Al hield het peloton, met vooral de Omega Pharma - Lotto renners in de spits, de touwtjes stevig in handen. De voorsprong ging nooit boven de 4' en vanaf halverwege wedstrijd begon die geleidelijk aan terug te lopen.

In de finale werden de vluchters dan ook opgerold en verscheen de Geoffrey Lequatre alleen in de spits. De Fransman van Radio Shack reed solo naar de finish, maar zag zijn droom onder de rode vod uitéénspatten. Het pleit werd beslecht in een massaspurt, met drievoudig wereldkampioen Oscar Freire (Rabobank) als triomfator, hij haalde het voor de Italiaan Angelo Furlan (Lampre) en Gert Steegmans (Radio Shack). Jürgen ging onderweg zelf even in de achtervolging en finishte uiteindelijk als 58ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !