» » Nieuwsarchief
 
03/10 Thor Hushovd kroont zich tot wereldkampioen !

In Australië volgde dan vandaag met de wegrit bij de profs, de apotheose van de wereldkampioenschappen in Melbourne/Geelong. Deze ging van start in Melbourne en bereikte na een tocht van 85 km aankomstplaats Geelong. Aldaar werd dan een bikkelharde strijd verwacht over een selectieve omloop van net geen 16 km, die 11 maal op het menu stond. De totale afstand bedroeg zodoende 262 km.

Zoals elk jaar, was ook in deze regenboograce de traditionele vroege vlucht snel een feit. Het moedig vijftal luisterde naar de namen van Tamayo, Rodriguez, Elammoury, Kvatsjoek en Brammeier. Het peloton beperkte zich op weg naar Geelong tot losrijden, zodat de kloof opliep tot liefst 23'30” !

Pas na 60 km wedstrijd brachten de Belgen Frederik Willems & Mario Aerts er wat de vaart in, zodat de voorsprong ietwat gereduceerd werd en het peloton bij het aanvatten van de plaatselijke ronden net niet gedubbeld werd !

Niettegenstaande telden de koplopers toch nog 21 bonusminuten, maar de Belgen lieten er in de plaatselijke ronden geen gras overgroeien ! Zij trokken hard van leer en dunden het peloton vrij snel uit. Bij elke tempoversnelling ontstonden er breuken en met nog 80 km voor de boeg leek de beslissing in de maak. Een groep van een 30-tal renners raakte voorop en van Belgische zijde waren kopman Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Leif Hoste en jawel hoor, ook Jürgen was schitterend present !

Jürgen zette meteen zijn schouders onder de vlucht en verzette een pak werk. Hierna viel hij terug naar het peloton, waarna Leif zich de grote motor van de vlucht toonde. Op drie ronden van het einde trokken de Italianen dan alle registers open en werd de kopgroep uitgedund tot 12 eenheden. Nog was de beslissing geen feit, het peloton, nog amper 35 zielen sterk, wist zich opnieuw te organiseren en we kregen 40 renners in de spits.

Op de voorlaatste klim van de race toonde Phil dan waarom hij absoluut topfavoriet was voor dit W.K. De Belgische kopman knalde alles en iedereen uit het wiel en startte een waanzinnige solotocht richting finish. Het mocht echter niet zijn, met nog 3 km te gaan was alles over en werd het een spurt met een 25-tal renners. Daarin stond geen maat op de Noor Thor Hushovd, die het met groot overwicht haalde voor de Deen Matti Breschel en thuisrijder Allan Davis.

Een heel sterke wedstrijd van de Belgen, spijtig genoeg zonder beloning...

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !