» » Nieuwsarchief
 
15/09 Knap negende in GP Wallonie !
Het zuidelijke landsgedeelte was vandaag het toneel voor de GP Wallonie, die verreden werd tussen Chaudfontaine en Namen, over een totale afstand van 203 km. Zoals altijd op de Ardense wegen ging het constant op en af en stonden onderweg nog enkele hellingen op het programma. Hierbij volgde een zware finale, met de beklimmingen van de Côte d'Ermeton, Côte de Lustin, Tienne aux Pierres en aankomst bergop op de Citadel van Namen.

De renners lieten er opnieuw geen gras overgroeien en het openingsuur stond dan ook bol van de aanvalspogingen. Het duurde echter tot kilometerpaal 80 vooraleer een vlucht succes kende, een kwartet raakte voorop en liet een maximale voorsprong van 5' optekenen.

Het peloton hield echter alles onder controle en aan de voet van de Citadel was alles te herdoen. De slotklim op de Citadel bracht andermaal de beslissing en de Duitser Paul Martens (Rabobank) toonde zich de beste van het uitgedund peloton. Hij haalde het voor de Italiaan Riccardo Riccò (Vacansoleil) en wereldkampioen Cadel Evans (BMC Racing). Jürgen arriveerde met de eerste groep aan de voet van de Citadel en finishte knap als negende.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !