» » Nieuwsarchief
 
12/09 Romain Feillu volgt zichzelf op in GP Fourmies
Het werkterrein werd vandaag verplaatst naar Noord-Frankrijk, waar de GP Fourmies op het programma stond. Deze liep over 205 km, verdeeld over 150 km in lijn en 5 plaatselijke omlopen van 11 km.

Onmiddellijk na de start werd de ene na de andere aanval genoteerd, tot er uiteindelijk vijf renners  voorop raakten. Zij reden een maximale bonus van 10 minuten bijeen, waarna het peloton aan een inhaalbeweging begon.

Toen de kloof teruggedrongen was tot anderhalve minuut, kwam er een tegenreactie van 17 renners, waarbij Jürgen present was. Zij reden naar de vroege vluchters toe, maar op 20 km van de finish was alles ter herdoen. Er volgde een massaspurt en hierin speelde Jürgen gangmaker voor Kenny Dehaes.

Het was echter de Fransman Romain Feillu (Vacansoleil) die erin slaagde om zichzelf op te volgen in deze race 'buiten categorie'. Al kwam er vandaag wel een fotofinish aan te pas om de Italiaan Davide Appollonio (Cervèlo) naar de dichtste ereplaats te verwijzen. Kenny vervolledigde knap het podium, Jûrgen werd als 107de afgevlagd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !