» » Nieuwsarchief
 
04/10 Juan José Haedo pakt slotrit Franco-Belge - Tyler Farrar eindwinnnaar
De Franco-Belge werd vandaag afgesloten met een etappe van Bergen naar Doornik, over een afstand van 147 km. Na 73 km arriveerden de renners een eerste maal in Doornik, waarna nog vijf plaatselijke ronden van 14,7 km volgden. Hierin moest telkens de Croix Jubaru verteerd worden.

Na 35 km verschenen vier renners in de spits van de race, zij luisterden naar de namen van Stijn Vandenbergh (Team Katusha), Florent Brard (Cofidis), Fabrice Jeandesboz (Besson) en Martin Kohler (Team BMC). Net voor het binnenrijden van Doornik reden ze maximaal 3' voor op het peloton, waarna de inhaalbeweging begon.

Met nog 50 km voor de boeg muisden vier anderen ervan onder in het peloton en na een stevige achtervolging kwamen ze met nog 2 ronden voor de boeg vooraan aansluiten. Het was echter allemaal boter aan de galg, deze acht man sterke kopgroep werd ingerekend in de slotronde, waarna een nieuwe massaspurt volgde.

Ditmaal toonde de Argentijn Juan José Haedo (Saxo Bank) zich de snelste, terwijl de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin) succesvol zijn leidersplaats wist te vrijwaren. Jürgen werd vandaag als 27ste geklasseerd en in het eindklassement is hij 36ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !